Hus till salu Calahonda

Den som tittar på hus till salu i Calahonda märker snart att hus verkligen är Calahondas paradgren. Här har villorna rejäla trädgårdar, nästan som i Sverige. De flesta har också privat pool. Eftersom Calahonda mer har utformningen av bostadsområde än stadsbebyggelse så omges även radhusen ofta av lummiga gemensamma trädgårdar med pool. Det är verkligen en grön oas jämfört med städerna på kusten. Ändå finns allt man behöver på orten – post, bank, flera matbutiker och mycket mer. Det är lätt att ta sig till Marbella eller Malaga flygplats, antingen via kustvägen A-7 eller betalmotorvägen AP-7.

Vårt utbud av hus i Calahonda

Genom samarbete med andra mäklare kan du på vår webbplats söka bland 200 hus till salu i Calahonda. Utöver dessa har vi ett mycket fint urval av objekt som du hittar genom sökning bland våra egna objekt.

Villa vid stranden CalahondaBland våra egna objekt är det verkligen många otroligt vackra villor, men inget går utanpå Villan vid Torre de Calahonda, en stilfullt inredd lyxvilla med 2400 m² tomt, privat pool och padelbana. På stranden! Oslagbart!

Nåja, för oss som inte kan hosta upp nära tre miljoner euro har vi många fina alternativ, som detta radhus med härlig 22 m lång gemensam simbassäng eller en otroligt smakfull villa med privat pool i nedre Calahonda. Sök på länkarna ovan eller kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt! Självklart har vi också lägenheter till salu i Calahonda.

Varför köpa hus i Calahonda

Orörd strand i CalahondaSå varför ska man köpa hus i Calahonda? Jo, förutom att det finns väldigt fina hus i Calahonda, så har orten också andra sidor som är väldigt inbjudande. Längs stranden går en promenadväg i form av en lång träbro och Calahonda har också två parker med skönt skuggiga promenadvägar för motion eller hundrastning.

På den praktiska sidan har Calahonda gott om matbutiker, både Lidl, Mercadona och SuperSol har affärer här och utöver det finns El Zoco som är ett köpcenter med bank, post, advokatbyrå, oss(!), restauranger, klädbutik, apotek, caféer, järnhandel, dator/mobil-butik, tidningskiosk och mycket annat. Det finns gott om restauranger, t.ex. Italienska, Spanska, Brittiska och förstås Amerikansk i form av en McDonald’s.

Golf

Calahonda nära golfI Calahonda ligger golfbanan La Siesta och inom en kilometer från Calahonda finns ytterligare två golfbanor – Miraflores och Cabopino. Ytterligare ett par kilometer bort finns även Calanova och Santa Maria så för den som gillar golf kan man knappast bo bättre. Många av husen i Calahonda ligger dessutom ungefär i mitten av området och har därför nära till Golfbanorna. Fråga oss efter hus vid golfbanorna, så kan vi plocka fram fina alternativ åt dig.

För den som gillar andra sporter än golf, så finns här även tennisbanor, padelbanor och ett gym.

Cabopino & Riviera del Sol

I anslutning till Calahonda och på var sin sida ligger Riviera del Sol (och Miraflores) samt Cabopino. Miraflores har en jättefin tennisklubb och mysiga bostadsområden, medan Cabopinos strand lockar tillresande från resten av kusten. Här finns sanddyner och fina promenadvägar vid stranden. Cabopino har också en pittoresk liten småbåtshamn.
Orterna är inte lika välförsedda med butiker som Calahonda, men det är inte särskilt långt till Calahonda eller andra platser om man har bil.
Vi har många fina hus även i Cabopino, Riviera del Sol och Miraflores. Ring eller maila oss och berätta om dina önskemål så plockar vi fram objekt som passar just dig! Vi har lång erfarenhet av att hjälpa svenskar och andra skandinaver hitta bostad här på Costa del Sol. Vi är inte bara begränsade till området kring Calahonda heller utan har mycket till salu i Fuengirola och Marbella också.

Stranden i Miraflores

Kontakta oss idag!     

    Christofer Fogelberg StartGroup Calahonda

    Christofer Fogelberg är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Christofer är från Göteborg men har bott permanent på Costa del Sol sedan 1999. Mäklare sedan 2001 och sedan 2003 driver han fastighetsmäklar-företaget StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa.

    StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, personalen talar 7 språk och är alla externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info startgroup.com